Onze diensten

Flexibel én afgestemd op jouw wensen
Het afvoeren en verwerken van jouw oude IT-apparatuur – zelfs als het defect of zeer verouderd is – nemen we volledig voor onze rekening. Dat betekent dat we jou niet alleen ontzorgen door je IT-apparatuur met onze eigen mensen en ons eigen vervoer af te voeren en te verwerken, maar je ook bij Solid Circle terechtkunt voor diverse andere diensten. Flexibel én afgestemd op jouw wensen. Zodat jij écht geen omkijken hebt naar je oude apparatuur en je je volledig kunt richten op de toekomst.

Diensten van Solid Circle

Onze dienstverlening is uitgebreid. Hoewel we ons voornamelijk richten op het afvoeren en verwerken van IT-apparatuur, bieden wij diverse andere diensten aan.

Onze hoofddienst: het unieke IT-retourprogramma
Met ons IT-retourprogramma, ook wel ITAD (IT Asset Disposition) genoemd, bieden we jou altijd een totaaloplossing met zo min mogelijk waste en een zo hoog mogelijke opbrengst. Bij het afvoeren en verwerken van IT-apparatuur, houden wij een vaste werkwijze aan. Onze werkwijze bestaat uit:

Halen de apparatuur op

1

Wegen, inventariseren en sorteren de apparatuur en componenten

2

Registreren apparatuur en componenten middels een check-in

3

Extra diensten

Wij leveren maatwerk. En we ontzorgen jou volledig. Daarom staan we ook voor je klaar als je nét wat extra nodig hebt.

Naast ons IT-retourprogramma bieden we ook andere IT-diensten, oftewel IMACD-diensten: Installation, Move, Add, Change, and Disposal).

Denk hierbij aan:

De voorbereidingen voor de uitrol van nieuwe apparatuur

(uitpakken, bestickeren, registreren, upgraden en installeren)

Het vervangen van pc’s en andere apparatuur op jouw bedrijfslocatie

Het upgraden van pc’s en andere apparatuur op locatie

Het ontmantelen van serverruimtes

Het maken van een personeelswebshop

wanneer je binnen het bedrijf gebruikte IT-apparatuur aan je personeel beschikbaar wilt stellen

uitgebreide informatie over onze diensten

Dataverwijdering

Dataverwijdering

IT-apparatuur bevat informatie. Ook als de apparatuur overtollig en verouderd is. Om te voorkomen dat gevoelige informatie op straat belandt, is dataverwijdering belangrijk. Wij zorgen ervoor dat al jouw bedrijfsdata, zoals klant- en persoonsgegevens, veilig én definitief worden verwijderd. Zodat dataveiligheid gewaarborgd is.

Lees Meer
Fysiek Vernietigen Datadragers

Fysiek vernietigen van datadragers

Veel gebruikte IT-apparatuur is geschikt voor hergebruik. Maar sommige apparatuur is defect en kan niet worden gerepareerd, of is überhaupt niet geschikt voor hergebruik. Dan is het vernietigen van de datadragers een oplossing. Wij helpen bij de fysieke vernietiging van datadragers, zoals harde schijven, en zorgen ervoor dat IT op een verantwoorde en veilige manier wordt gerecycled.

Lees Meer
IT Remarketing

IT remarketing

IT-apparatuur is na een tijd aan vervanging toe. Maar wat doe je met overbodige, verouderde of defecte apparatuur? Wij helpen jou bij het opnieuw inzetten van je gebruikte IT-apparatuur. Door je te helpen de apparatuur in je eigen organisatie te hergebruiken, het door te verkopen of het op de juiste manier te verwerken. Door middel van IT-recycling of refurbishment halen wij het meeste uit jouw gebruikte IT-apparatuur.

Lees Meer
IT Donatie

IT apparatuur doneren

Voor jouw overtollige of verouderde IT-apparatuur ontvang jij een vergoeding. Gaan wij over tot refurbishment en verkopen wij de apparatuur, dan ontvang jij de opbrengst. En als we (onderdelen van) apparatuur recyclen, krijg jij de restwaarde. Dit bedrag kun je doneren aan een goed doel. Wij helpen je graag bij het vinden van het juiste goede doel en nemen je de administratie uit handen.

Lees Meer
Rapportage

Rapportage

Wij behouden graag het overzicht. En jij waarschijnlijk ook. Daarom hebben wij onze eigen flexibele database ontwikkeld waarin we alles over jouw IT-apparatuur vastleggen. Vanaf het moment dat we de apparatuur ophalen tot en met de registratie, de verwerking of de verkoop. Ook kosten en opbrengsten houden we bij. Jij ontvangt na het gehele traject een complete eindrapportage. Betrouwbaar en transparant.

Lees Meer

Vraag geheel vrijblijvend een biedingsverzoek aan.

Benieuwd wat jouw
IT-apparatuur waard is?

© Solid Circle 2021