Onze werkwijze

Een totaaloplossing met zo min mogelijk waste en een zo hoog mogelijke opbrengst
Wanneer IT-apparatuur binnen jouw organisatie overbodig is geworden, omdat het verouderd of defect is, heeft een veilige en gemakkelijke afvoer jouw focus. Je wilt zekerheid over het verwijderen van data én voldoen aan het MVO-beleid van je organisatie. En je wilt geen omkijken naar het proces, want je hebt meer te doen. Wij begrijpen dat en bieden een totaaloplossing met zo min mogelijk waste en een zo hoog mogelijke opbrengst. Zodat jij kunt blijven doen waar je goed in bent: jouw organisatie verder ontwikkelen.

Het
IT-retourprogramma

Ons IT-retourprogramma is een uniek concept. Een totaaloplossing waarmee we jou volledig ontzorgen. Bij het ontmantelen en afvoeren van verouderde of defecte IT-apparatuur komt namelijk een hoop kijken. We werken daarom volgens een vast stappenplan.

Onze werkwijze nog eens rustig bekijken? Bekijk hier ons IT-retourprogramma, schematisch weergegeven.

Heb jij een opdracht voor ons? Dan komen wij de apparatuur bij jou ophalen, met onze eigen mensen en ons eigen vervoer. Wanneer het jou uitkomt, want we zijn flexibel. Daarbij kun je ons inschakelen voor het verwerken van alle IT-apparatuur. We nemen namelijk niet alleen werkende IT-apparatuur mee, maar ook defecte of zeer verouderde items.Bij binnenkomst wegen we alle goederen. Vervolgens maken we een inventarisatie en sorteren we de goederen.

Ons doel is zoveel mogelijk producten hergebruiken. Dat levert niet alleen het meeste op, het is ook milieuvriendelijk. Soms kan dat niet. Daarom bepalen we vooraf of we IT-apparatuur kunnen hergebruiken, of niet. Is apparatuur geschikt voor hergebruik? Dan gaan we aan de slag met refurbishment. We verwijderen jouw klantkenmerken, maken de apparatuur volledig schoon en upgraden hardware. Zodat de apparatuur helemaal klaar is voor een volgend gebruik.

Is apparatuur defect of zeer verouderd en is het niet meer geschikt voor hergebruik? Dan gaan we aan de slag met IT-recycling of het fysiek vernietigen van datadragers. We demonteren de componenten en scheiden de afvalstromen. Verschillende componenten worden gesorteerd op basis van het materiaal en afgevoerd naar gespecialiseerde én gecertificeerde verwerkers.

Door onze ISO 9001-2015, NIWO-VIHB en WEEELABEX certificering, ben jij ervan verzekerd dat wij op milieuverantwoorde wijze te werk gaan bij zowel refurbishment als IT-recycling en fysieke vernietiging van datadragers.

We registreren alle items. We leggen diverse specificaties van alle IT-apparatuur, zoals serienummers, interne nummering en andere specificaties, vast in onze eigen databaseomgeving. Zo hebben wij een compleet overzicht van de IT-apparatuur die wij voor jou gaan afvoeren en verwerken. Op die manier behouden we continu uitstekend overzicht.

Veel IT-apparatuur bevat, zelfs als het niet meer in gebruik is, nog wel data. Daarom gaan wij aan de slag met dataverwijdering en – indien nodig of gewenst – het fysiek vernietigen van de datadragers. Uiteraard doen we dat op een veilige manier: we maken gebruik van Blancco-software waarmee we álle data overschrijven. Deze procedure kunnen we op onze eigen locatie uitvoeren, maar is ook mogelijk bij jou op locatie.

MEER OVER DATAVERWIJDERING

We gebruiken onze eigen database niet alleen om de specificaties van de IT-apparatuur vast te leggen. Ook leggen we een overzicht van de kosten en de opbrengst aan. Daarnaast leveren we een schriftelijk certificaat voor gegarandeerde dataverwijdering en krijg je het wettelijk verplichte milieucertificaat, waarmee je kunt aantonen dat je voldoet aan het MVO-beleid van je organisatie. Je ontvangt van ons een rapport op maat met bijbehorende certificering, zodat ook jij je eigen database of overzicht bij kunt werken.

MEER OVER RAPPORTAGE

Wij rekenen lage kosten voor de verwerking, en dat betekent een hoge opbrengst door remarketing. Deze opbrengst keren we direct uit aan jou, zodat jij dit bedrag kunt gebruiken voor je bedrijf. Of we zetten de opbrengst om in diensten, bijvoorbeeld nieuwe hardware. Door onze ruime ervaring en ons brede netwerk, zorgen wij ervoor dat je minimaal een marktconforme restwaarde uitgekeerd krijgt.

Wil je de opbrengst doneren? Ook dat handelen wij graag voor je af. Wij hebben ruime ervaring met meerdere ANBI-geregistreerde doelen. Uiteraard kies jij helemaal zelf aan welk goed doel je de restwaarde van je apparatuur schenkt.

MEER OVER DONEREN

Een traject op maat

Als voorbereiding op ons IT-retourprogramma of aansluitend op het programma bieden we diverse aanvullende diensten aan:

De voorbereidingen voor de uitrol van nieuwe apparatuur

(uitpakken, bestickeren, registreren, upgraden en installeren)

Het vervangen van pc’s en andere apparatuur op jouw bedrijfslocatie

Het upgraden van pc’s en andere apparatuur op locatie

Het ontmantelen van serverruimtes

Het maken van een personeelswebshop

wanneer je binnen het bedrijf gebruikte IT-apparatuur aan je personeel beschikbaar wilt stellen

Vraag geheel vrijblijvend een biedingsverzoek aan.

Benieuwd wat jouw
IT-apparatuur waard is?

© Solid Circle 2021