IT-remarketing

Inkoop en refurbishment van gebruikte apparatuur voor hergebruik

IT-apparatuur vormt een essentieel onderdeel van bedrijfsprocessen. Die apparatuur is na een tijd aan vervanging toe. Logisch. Maar wat doe je dan met die overbodige, verouderde of zelfs defecte apparatuur? Wij vinden het belangrijk dat we zo veel mogelijk apparaten een verlengde levensduur te geven. Dat doen we onder andere door hergebruik na een datawipe of door grondstoffen opnieuw te gebruiken na IT-recycling. We gebruiken meer dan 90 procent van de materialen die we inzamelen opnieuw.

Wat is refurbishment?

en hoe maken we apparatuur, zoals computers, klaar voor hergebruik?

Refurbishment betekent letterlijk ‘renovatie’. Met refurbishment verwijzen we naar apparatuur die al gebruikt is, zoals een computer, maar helemaal is opgeknapt en weer als nieuw functioneert. Dat kan met vrijwel alle IT-apparatuur. Hoe we gebruikte apparatuur klaarmaken voor hergebruik?

We maken de apparatuur helemaal schoon

Het apparaat wordt ontdaan van stickers en overige klantkenmerken en we maken alles hygiënisch schoon.

We verwijderen klantkenmerken en andere data

Veel IT-apparatuur bevat data. Gevoelige informatie over jouw bedrijf, die niet op straat mag komen te liggen. Daarom verwijderen wij alle informatie op datadragers, zoals harde schijven, met speciale gecertificeerde software.

We vervangen of upgraden waar nodig diverse hardware-onderdelen

Soms zijn bepaalde onderdelen defect, of aan vervanging toe. Wij zorgen ervoor dat deze onderdelen worden vervangen, zodat een IT-apparaat weer naar behoren werkt.

Beter voor het milieu en jouw portemonnee

Schakel je ons in voor de verwerking van overtollige of verouderde apparatuur, dan inspecteren wij de IT-apparatuur eerst uitvoerig vóórdat we overgaan tot de verwerking. We doen een visuele inspectie en diverse tests. Op basis van de uitkomst én de leeftijd van de apparatuur, bepalen we het vervolg. Is apparatuur te oud of niet meer te repareren? Dan gaan we over tot IT-recycling en het fysiek vernietigen van de datadragers. We demonteren de apparatuur, we voeren de verschillende afvalstromen af naar gecertificeerde verwerkers en we vernietigen de datadragers. Op milieuverantwoorde wijze, want we beschikken over ISO 9001:2015 certificering, NIWO-VIHB certificering en WEEELABEX-certificering. Ons streven is altijd hergebruik; dat is beter voor het milieu en goed voor jouw portemonnee.

IT-remarketing sinds 2003

Solid Circle houdt zich sinds 2003 bezig met IT-remarketing. We helpen niet alleen bedrijven zelf hun verouderde of overtollige IT-apparatuur te hergebruiken, maar hebben ook een groot aantal klanten in ons betrouwbare en professionele netwerk die bij ons IT-apparatuur afnemen. Zo bouwen we aan een langdurige relatie.

We zorgen voor lage verwerkingskosten van niet meer bruikbare apparatuur, maar ook voor een hoge opbrengst door remarketing na refurbishment van IT-apparatuur, zoals computers, servers en workstations. In de meeste gevallen kunnen wij je daarom een mooie restwaarde aanbieden. We kunnen dat bedrag rechtstreeks aan je uitkeren, maar zetten het indien gewenst ook om in andere diensten uit ons pakket. Wil je het bedrag doneren aan een goed doel? Dan helpen wij je daarbij.

Heb jij hulp nodig bij het verwerken van je gebruikte IT-apparatuur? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op bij vragen of voor meer informatie.

Detailfoto

Vraag geheel vrijblijvend een biedingsverzoek aan.

Benieuwd wat jouw
IT-apparatuur waard is?

© Solid Circle 2021