Fysiek vernietigen van datadragers

Onherstelbare vernietiging van data met behulp van een shredder
Niet alle apparatuur is geschikt voor hergebruik. Sommige apparatuur is defect en kan niet worden gerepareerd. En soms wil je niet dat apparatuur nog hergebruikt wordt. Is het geen optie om IT-apparatuur een nieuw leven te geven? Dan kunnen wij naast dataverwijdering de datadragers (o.a. harde schijven, SSD’s, USB-sticks, data tapes, smartphones, tablets, CD’s en DVD’s) ook fysiek vernietigen.

Verantwoorde vernietiging van datadragers

Wij verwijderen de data van alle apparaten die wij binnenkrijgen. Niet alle harde schrijven kunnen met Blancco-software worden gewist. Soms zijn ze te verouderd, defect of heeft jouw organisatie het beleid om harddisks/datadragers te vernietigen. Fysieke vernietiging is dan een goede optie. Bij fysieke vernietiging halen wij datadragers, zoals harde schijven, uit de apparatuur en vermalen wij de datadragers met een shredder. De datadragers zijn dan onherstelbaar, en informatie is volledig vernietigd.

De afgeschreven of verouderde items worden verder volledig uit elkaar gehaald en de componenten worden gesorteerd en afgevoerd naar gespecialiseerde – en gecertificeerde – verwerkers voor IT-recycling. Zo hergebruiken we alle restmaterialen maximaal.

Bij Solid Circle hechten we belang aan zekerheid. Daarom worden álle defecte datadragers die ons pand verlaten, fysiek onklaar gemaakt.

Heb jij apparatuur die vernietigd moet worden?

Dan komen we graag bij jou langs. Het vernietigen van datadragers kan namelijk gewoon bij jou op locatie plaatsvinden. Omdat we beschikken over de juiste papieren om IT-apparatuur te mogen vervoeren, kunnen we de apparatuur indien nodig of gewenst ook ophalen en meenemen. Zo heb jij geen overlast van de afvoer van de apparatuur.

Daarnaast nemen wij alle overige apparatuur ook mee en verwerken wij ze op verantwoorde en milieuvriendelijke wijze

Fysiek vernietigen van datadragers of dataverwijdering?

Of je kiest voor het fysiek vernietigen van datadragers of voor dataverwijdering, is aan jou. Is apparatuur niet meer bruikbaar, omdat het defect is, het te veel gebruikssporen bevat of je het niet wilt hergebruiken? Dan helpen wij je bij het fysiek vernietigen van datadragers. Is IT-apparatuur juist nog wel herbruikbaar? Dan gaan we graag voor je aan de slag met dataverwijdering. We zorgen er altijd voor dat overige componenten op de juiste manier worden afgevoerd.

Certificering:
van ons, voor jou

Tijdens het gehele traject van het vernietigen van de datadragers, zoals harde schijven, houden wij de gegevens bij. Deze gegevens verzamelen we in een rapport, dat jij aan het einde ontvangt. Indien gewenst noteren we ook alle serienummers van de te vernietigen datadragers en nemen we dit mee in de rapportage. Omdat we werken met WEELABEX gecertificeerde partijen en we beschikken over het ISO9001:2015 en NIWO-VIHB certificaat, ontvang je naast het informatieve rapport ook een schriftelijk certificaat en een verplicht milieucertificaat als bewijs van veilige en verantwoorde datavernietiging, conform de Nederlandse wet- en regelgeving.

IT-recycling op milieuverantwoorde wijze

Het recyclen van IT-apparatuur gebeurt altijd op milieuverantwoorde wijze. Wij verzamelen de verouderde of defecte systemen, demonteren deze apparaten en bieden de verschillende onderdelen aan gecertificeerde verwerkers aan. Op die manier zorgen we voor een scheiding van diverse afvalstromen, met het gevolg dat de restmaterialen maximaal kunnen worden hergebruikt. Zo ontzien we het milieu.

In veel gevallen ben je verplicht om IT-waste op de juiste manier af te voeren en moet je dat aantonen. Omdat wij uitsluitend afvoeren naar gecertificeerde verwerkers, kunnen we jou van de juiste en verplichte certificaten voorzien. Daarmee houd je je niet alleen aan de regels, maar sluit je ook aan bij je eigen MVO-beleid.

Kunnen wij jou helpen bij het fysiek vernietigen van datadragers? Of heb je vragen over onze dienstverlening of werkwijze?
Neem dan contact met ons op.

Onze Algemene Leveringsvoorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nr. 30174840 en liggen ter inzage op ons kantoor.
Op verzoek kunnen wij een kopie naar je opsturen.

Vraag geheel vrijblijvend een biedingsverzoek aan.

Benieuwd wat jouw
IT-apparatuur waard is?