Hergebruik en
IT-recycling

Alle IT-apparatuur op de juiste manier verwerkt

Wat doe je met IT-apparatuur als je het niet meer nodig hebt? Je wilt dat defecte of verouderde apparatuur op de juiste manier verwerkt wordt. Veilig, zodat er geen gevoelige data op straat komt te liggen. Op een duurzame wijze, zodat je voldoet aan alle wet- en regelgeving. En met de hoogste opbrengst, zodat je er écht iets aan hebt. Hergebruik of IT-recycling is dé oplossing.
Detailfoto

Zorgeloos van je oude IT-apparatuur af

Onze insteek is om zoveel mogelijk producten een verlengde levensduur te geven. Meer dan 90 procent van alle materialen die we inzamelen, gebruiken we opnieuw. Refurbishment, noemen wij dat. We verwijderen dan alle klantkenmerken en andere gegevens, maken de apparatuur volledig schoon en upgraden hardware als dat nodig is. Dit is goed voor het milieu en het levert je ook een mooie opbrengst op. Jij ontvangt namelijk altijd de opbrengst voor apparatuur die wij opnieuw kunnen gebruiken.

Maar: refurbishment is niet altijd een optie. In de praktijk komt het voor dat apparatuur defect en niet meer te herstellen of verouderd is, of te veel gebruikerssporen heeft waardoor het niet geschikt is voor hergebruik. We halen de afgeschreven of verouderde items dan uit elkaar, verwijderen klantkenmerken en andere gegevens én we demonteren de bruikbare componenten. Daarna sorteren we de materialen en worden deze afgevoerd naar gespecialiseerde – en gecertificeerde – verwerkers die zorgen voor IT-recycling. 

Voor álle apparatuur en componenten die voor herinzet geschikt zijn, krijg jij een opbrengst die je mag factureren, doneren of waarvoor wij diensten kunnen uitvoeren. Vind je het verwijderen van data niet voldoende? Geen probleem; wij verzorgen ook fysieke vernietiging van datadragers.
Zodat jij zorgeloos van je oude IT-apparatuur af komt. 

Altijd.

Uniek IT-retourprogramma:
een totaaloplossing

Alle verouderde en defecte apparatuur wordt op een verantwoorde manier ontmanteld en afgevoerd. Dat doen wij aan de hand van onze vaste werkwijze.

Wij zetten alles op alles om jou te ontzorgen. Deze werkwijze is in veel gevallen een geschikte totaaloplossing, maar uiteraard denken we graag met je mee als er een andere aanpak nodig is. Wij passen het programma aan jouw specifieke wensen aan.

Wij zijn flexibel en stemmen onze dienstverlening graag af op jouw wensen. Onze eigen medewerkers halen verouderde of defecte apparatuur op jouw locatie op, wanneer het jou uitkomt. Daar verzorgen wij het verpakken van de artikelen en maken we de goederen klaar voor transport. Zodat jouw apparatuur – én alle data – tijdens het gehele proces in vertrouwde handen is.

Bij binnenkomst wegen we alle goederen. Vervolgens maken we een inventarisatie en sorteren we de goederen. Items die voor hergebruik geschikt (te maken) zijn, gaan door naar de check-in. Alle overige items maken we klaar voor IT-recycling. Zijn de producten defect of zeer verouderd, dan kunnen we deze niet meer hergebruiken. Daarom demonteren we de componenten en scheiden we de afvalstromen. De afvalstromen worden gesorteerd op basis van materiaal en afgevoerd naar gespecialiseerde verwerkers. Wij werken uitsluitend samen met gecertificeerde partijen. Door onze ISO 9001:2015, NIWO-VIHB en WEEELABEX certificering, ben jij ervan verzekerd dat wij op milieuverantwoorde wijze te werk gaan.

We registreren alle items, zodat we een compleet overzicht hebben van alle elektronica die je door ons wilt laten verwerken. Daarvoor hebben wij een databasesysteem ontwikkeld. In dit systeem leggen we ook diverse gegevens vast, zoals specificaties van de producten. Zo behouden we continu een goed overzicht.

Om de veiligheid van bedrijfsgegevens en privacy van de (oud-)gebruikers te borgen, gaan wij aan de slag met dataverwijdering en – indien nodig of gewenst – het fysiek vernietigen van datadragers. Deze procedure kan ook bij jou op locatie worden uitgevoerd.

MEER OVER DATAVERWIJDERING

Wij leggen alle verwerkte items vast in onze database, net als een overzicht van de opbrengst en eventuele kosten. Jij ontvangt van ons zowel een schriftelijk certificaat voor gegarandeerde dataverwijdering als het wettelijk verplichte milieucertificaat. Alle informatie verzamelen we in een duidelijk rapport op maat, zodat ook jij je systemen kunt bijwerken.

MEER OVER RAPPORTAGE

De opbrengst van de apparatuur wordt rechtstreeks aan jou uitgekeerd of omgezet in diensten. Door onze ruime ervaring en ons brede netwerk, zorgen wij ervoor dat je minimaal een marktconforme restwaarde uitgekeerd krijgt.

MEER OVER IT-REMARKETING

Wil je de opbrengst doneren? Ook dat handelen wij graag voor je af. Wij hebben ruime ervaring met meerdere ANBI-geregistreerde doelen. Uiteraard kies jij helemaal zelf aan welk goed doel je de restwaarde van je apparatuur schenkt.

MEER OVER DONEREN

Wij zetten alles op alles om jou te ontzorgen. Deze werkwijze is in veel gevallen een geschikte totaaloplossing, maar uiteraard denken we graag met je mee als er een andere aanpak nodig is.
Wij passen het programma aan jouw specifieke wensen aan.

Milieuvriendelijk elektronica recyclen

Bij Solid Circle hechten wij groot belang aan het milieu. Daarom werken wij volgens de nieuwste Europese milieuwetgeving en beschikken wij over ISO 9001:2015, NIWO-VIHB en WEEELABEX certificering. We hebben zelfs een van de hoogste IT-recyclingpercentages van Europa. Schakel je ons in voor IT-recycling, van computers of andere elektronica, dan maak je dus een verantwoorde keuze en helpen we jou met het bereiken van jullie MVO-doelstelling.

Vraag geheel vrijblijvend een biedingsverzoek aan.

Benieuwd wat jouw
IT-apparatuur waard is?

© Solid Circle 2021