Vernietiging door Blancco

Vernietiging door Blancco

De vernietiging van alle gegevens op de apparatuur die wij ophalen bij onze klanten is onze belangrijkste taak. Deze zogeheten datavernietiging kan tegenwoordig op diverse manieren. Wij geven de voorkeur aan het gebruiken van Blancco’s datavernietigingssoftware, niet alleen omdat dit een 100% veilige methode is maar ook omdat het apparaat dan intact blijft. Hierdoor kunnen wij zorgen voor een verlengde levensduur van bijvoorbeeld een PC of laptop. In alle gevallen is dat beter voor het milieu en het levert onze klanten ook een hogere restwaarde op.

wat is blancco?

Blancco Technology Group is al vele jaren wereldwijd marktleider op het gebied van datavernietigingssoftware. Blancco’s Data Erasure Software zorgt ervoor dat alle data van het apparaat definitief vernietigd wordt. Dit gebeurt door het overschrijven van alle delen van een datadrager met willekeurige (random) data waarna een certificaat per apparaat wordt gegenereerd met onder andere het serienummer van de gewiste harde schijf of SSD. Blancco’s Data Erasure Software gebruiken wij voor alle ontvangen desktops, laptops en soortgelijke apparatuur. Hierdoor kunnen wij garanderen dat alle typen opslag met 100% zekerheid gewist worden.

Alle machines die wij ontvangen sluiten wij aan op ons separate Blancco-netwerk waarna het wissen van de aanwezige datadrager(s) automatisch wordt gestart. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat alle gegevens op alle harde schijven en SSD’s ook écht vernietigd zijn. Per apparaat wordt er aan het einde van het verwerkingsproces een rapport gegenereerd. In dit rapport staan diverse eigenschappen  genoteerd, waaronder het model en bijbehorende specificaties en natuurlijk de bevestiging dat alle data vernietigd is.

De rapportages die door Blancco gegenereerd worden, gebruiken wij om onze database te verrijken. Zo worden alle specificaties inclusief het serienummer van de gewiste datadrager op een correcte manier in onze database geregistreerd. Vervolgens ontvangt onze klant na de verwerking van alle items een complete rapportage met alle relevante gegevens (eventueel op basis van de wensen van de klant aan te passen).

Vernietiging door Blancco

blancco gold partner

Door jarenlange samenwerking mogen wij ons ‘Gold Partner’ noemen. Deze partnerstatus hebben wij verdient door de grote hoeveelheid items die wij jaarlijks met Blancco wissen. Dit brengt extra voordelen met zich mee, waaronder de mogelijkheid om rapportages van Blancco op basis van jouw wensen aan te passen. En het zorgt ervoor dat wij gezamenlijk werken aan het continue verbeteren van de software.

certificeringen van blancco

De datavernietigingssoftware van Blancco behoort tot de meest veilige ter wereld. Blancco’s Data Erasure software is onder andere gecertificeerd door de AIVD (Nederlandse Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst) en aanbevolen door de NATO (de North Atlantic Treaty Organization).

Blancco bezit een groot aantal belangrijke certificeringen (o.a. ISO15408) , deze zijn hier te lezen. Mede door het gebruik van Blancco voldoen al onze processen voor 100% aan de strengste eisen die gesteld worden in de AVG/GDPR.

Meer weten of een afspraak inplannen? Dan kun je contact met ons opnemen via +31 416 672 020 of via info@solidcircle.nl.

Dit artikel delen?

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest

Laat een reactie achter:

Onze Algemene Leveringsvoorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nr. 30174840 en liggen ter inzage op ons kantoor.
Op verzoek kunnen wij een kopie naar je opsturen.

Vraag geheel vrijblijvend een biedingsverzoek aan.

Benieuwd wat jouw
IT-apparatuur waard is?