Shredderen van data(dragers), hoe werkt dat?

Shredderen van data(dragers), hoe werkt dat?

Iedereen weet dat het vandaag de dag voor iedere organisatie erg belangrijk is om informatie en gegevens goed af te schermen. Als de datadrager waar de gegevens opstaan op een gegeven moment overbodig of verouderd is, is het dan ook verstandig om deze te (laten) vernietigen. Het fysiek vernietigen van de datadrager is tegenwoordig een van dé oplossingen. Er kan dan absoluut data meer achterhaald worden en zo voorkom je datalekken. Dat is wel zo veilig en vertrouwd. Deze datadragers worden door een shredder vernietigd in ons refurb-center. Daarnaast bezitten wij een mobiele shredder, die op elke locatie kan worden ingezet.  Zo kan je zelf zien hoe wij jouw datadragers vernietigen!

Vernietiging in ons Refurb-center

In het geval van datavernietiging in ons refurb-center, leveren wij vooraf lege (afsluitbare) containers op locatie aan. Vervolgens worden de afgesloten containers met datadragers door de medewerkers van Solid Circle opgehaald. In Waalwijk worden de datadragers eerst geregistreerd en vervolgens met een shredder versnippert.

Onze shredder vernietigt volgens de officiële richtlijnen van de normering DIN 66399. Alle data op de harde schijf is na het proces onherroepelijk vernietigd. De kleine ‘snippers’ harde schijf worden in een container binnenin de machine opgevangen.

Shredder

Normering – DIN 66399

DIN 66399 is een normering voor het proces en vernietigingsniveau van datadragers. Deze norm houdt rekening met de diverse types opslagmethoden en omschrijft de vereisten voor de vernietiging van deze datadragers. Er zijn diverse niveaus van vernietiging, op basis van de grootte van de overblijfselen (snippers). Dit betekent dat wij datadragers tot minder dan 2 mm2 kunnen shredderen. Alle informatie rondom deze normering is hier te vinden.

Vernietigingen op locatie

In het geval van datavernietiging op locatie, komen wij langs met een mobiele shredder. Nadat de datadragers geregistreerd zijn, worden deze ter plekke vernietigd. De vermalen snippers van de datadragers worden door ons afgevoerd.

Eventuele overtollige of verouderde apparatuur kunnen wij ook meenemen, aangezien wij beschikken over de juiste papieren (NIWO-VIHB vergunning) om IT-apparatuur te vervoeren. Deze zullen dan bij ons refurb-center in Waalwijk zoals altijd verantwoord verwerkt worden. Na verwerking krijg je van ons het rapport en het milieucertificaat. Als de ingeleverde apparatuur voor her-inzet geschikt te maken is dan ontvangen jullie daarvoor een vergoeding die wij kunnen verrekenen met de kosten van de vernietiging.

Wat gebeurt er met de overgebleven snippers?

Harde schijven en SSD’s bestaan voor het grootste deel uit aluminium. Deze grondstof is goed te recyclen. Wij werken hiervoor nauw samen met onze recycler, die net als wij WEEELABEX gecertificeerd is, om er voor de zorgen dat zo veel mogelijk materiaal hergebruikt en gerecycled wordt.

De door onze recycler verwerkte snippers zijn nooit meer te achterhalen en/of te herleiden naar de eigenaar. Deze worden met miljoenen andere snippers verwerkt én vervolgens gebruikt om secundaire grondstoffen te produceren. Hierdoor garanderen wij 100% veiligheid en helpen we ook mee aan een beter milieu.

Meer weten of een afspraak inplannen? Dan kun je contact met ons opnemen via +416 672 020 of via info@solidcircle.nl.

Dit artikel delen?

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest

Laat een reactie achter:

Onze Algemene Leveringsvoorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nr. 30174840 en liggen ter inzage op ons kantoor.
Op verzoek kunnen wij een kopie naar je opsturen.

Vraag geheel vrijblijvend een biedingsverzoek aan.

Benieuwd wat jouw
IT-apparatuur waard is?