Als uw IT-apparatuur niet meer voldoet

In vrijwel elk bedrijf spelen computers een onmisbare rol. Om precies die reden is het zo lastig als uw IT-apparatuur verouderd is geraakt of overbodig is geworden. Een trage of slecht functionerende computer is een bron van ergernis. Dat kost u tijd en dus geld. En uw overtollige of defecte apparatuur is een sta-in-de-weg die niet zomaar met het grofvuil mee mag.

Als u dit herkent is het tijd om de IT-Lifecycle Managers van Solid Circle in te schakelen.

Van een oude naar een nieuwe werkplek

In elke levensfase van uw IT-apparatuur tonen we u de mogelijkheden. Zo kan bijvoorbeeld een half ingeslapen computerpark flink worden wakker geschud met een relatief eenvoudige software-update of prijsbewuste upgrade van de hardware.

Zijn uw computers echt aan vervanging toe, dan tonen we u graag een op maat gemaakt plan: hoe we de afvoer van uw oude apparatuur verzorgen, de mogelijkheden tot hergebruik (refurbishing en remarketing) of de milieuverantwoorde recycling, waar hergebruik niet meer mogelijk is. Daarbij is er altijd nadrukkelijk aandacht voor de zorgvuldige vernietiging van de bedrijfsgegevens op de diverse datadragers.

Ook in het vervangingstraject kunnen we u met raad en daad bijstaan. Behalve een kundig advies, bieden we u een praktische aanpak, zoals het aansluiten en installeren van nieuwe hardware en de afvoer van de verpakkingsmaterialen.

Kortom: van een oude naar een nieuwe werkplek, via de voor u handigste weg. Behalve voor werkplekken hebben wij ook oplossingen voor uw servers, printers en al uw mobiele apparatuur, ongeacht of het een laptop, netbook, tablet of smartphone betreft.

Transparantie en gemak

Onze IT-Lifecycle Managers houden van duidelijkheid. We maken vooraf heldere afspraken en blijven transparant tijdens het hele proces.

Zo is onze logistieke aanpak altijd maatwerk: we werken met eigen mensen en eigen vervoer en kunnen daarom afspraken scherp op uw omstandigheden afstemmen. Indien gewenst vervangen of verwijderen wij apparatuur in de avonduren of het weekend.

Onze diensten bieden wij aan op basis van fixed-price en van de in te nemen apparatuur geven wij u vooraf een gedegen indicatie van de te verwachten opbrengst. Achteraf ontvangt u bovendien een exacte waardebepaling en een inzichtelijke rapportage per item. Dus ook hier maximale duidelijkheid.

Bovendien kunt u bij ons terecht met al uw overtollige apparatuur, dus ook als deze zodanig verouderd of defect is dat er geen restwaarde meer is. De kosten voor verwerking zijn bij Solid Circle laag en in de praktijk is er vaak genoeg opbrengst van de nog wel herbruikbare apparatuur, zodat deze kosten meestal gedekt zijn.

Overigens maken wij het u graag gemakkelijk: behalve rechtstreekse uitkering van de opbrengst kunnen wij deze ook voor u omzetten in een van onze diensten of gebruiken voor aanschaf van nieuwe hardware of donatie aan een goed doel.

Uw data, onze zorg

Door onze jarenlange ervaring begrijpen wij als geen ander hoe gevoelig het ligt: het risico van achtergebleven bedrijfsinformatie op de harde schijf van een pc of een andere datadrager. Maar door diezelfde ervaring weten wij precies hoe we dat uiterst betrouwbaar en grondig moeten aanpakken.

Wij staan garant voor een zorgvuldige en volledige verwijdering van alle gegevens van alle apparatuur die we bij u ophalen. Dit gebeurt middels grondige softwarematige verwijdering of fysieke vernietiging van de datadragers (met bruut geweld!) of een combinatie van beide.

Onze IT-Lifecycle Managers leggen u graag in detail uit hoe dit in zijn werk gaat, maar we volstaan hier door te melden dat wij u altijd een schriftelijke garantie geven voor onvoorwaardelijke dataverwijdering.

Desgewenst kunnen deze procedures ook bij u op locatie worden uitgevoerd.

Het milieu vanzelfsprekend

Zorg voor het milieu is inmiddels voor ons --en waarschijnlijk ook voor u-- zo vanzelfsprekend dat we het bijna onbesproken zouden laten. Maar voor de volledigheid: Solid Circle is door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu erkend en gecertificeerd als duurzaam IT-verwerker en -vervoerder. We scheiden plastic, metaal, printplaten, bekabeling enzovoorts en voeren dit af naar gespecialiseerde verwerkers.

Voor alle apparatuur die wij voor u afvoeren, ontvangt u van ons een milieucertificaat. Daarmee concretiseert u uw vanzelfsprekende milieuvriendelijke houding, maar bovendien voldoet u aan de wet door dit certificaat 5 jaar in uw administratie te bewaren.

Een financiële injectie voor een goed doel

Omdat die oude computers eigenlijk toch ook nog wel goede computers zijn, wilt u er misschien graag nog iemand blij mee maken. Ook vanuit de MVO-gedachte denkt u dan wellicht aan schenking aan een goed doel.

Uit ervaring weten wij dat goede doelen over het algemeen meer interesse hebben in een financiële injectie dan in de IT-producten zelf. Solid Circle kan de apparatuur die u wilt doneren, omzetten in euro’s en de donatie voor u afhandelen. Uiteraard kiest u zelf het goede doel.

Op onze shortlist staan onder andere de volgende (ANBI geregistreerde) goede doelen: Villa Pardoes, Het Nederlands Rode Kruis, Ronald McDonald Kinderfonds, Nederlandse Hartstichting, Dierenbescherming en Natuurmonumenten.

Overige diensten

De gebruiksduur van IT-apparatuur is misschien kort in vergelijking met de rest van uw inventaris, maar deze levenscyclus is wel veel complexer. Daardoor is het beheer van de apparatuur vaak tijdrovend en vormen de totale eigendomskosten een relatief zwaarwegende post.

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u met advies en vele andere diensten terzijde staan.

Zo kunnen wij bijvoorbeeld uw gehele IT-park registreren en helder in kaart brengen, maar ook een verhuizing voor u verzorgen, intern of naar een andere locatie. Ook geven wij advies op het gebied van MVO of milieuaspecten van uw apparatuur, maar tevens bieden we heel praktische oplossingen, bijvoorbeeld een e-shop waarin uw eigen personeel de oude apparatuur zelf kan aanschaffen, tegen door u vastgestelde tarieven.

Met ons zeer divers dienstenpakket kunnen wij ook uw eigen IT-afdeling of computerbeheerder bijstaan en veel werk uit handen nemen.

Onze sterke punten

  • meer dan 10 jaar ervaring
  • inname van niet alleen courante, maar alle apparatuur
  • heldere afspraken en aanpak, fixed price
  • eigen vervoer met eigen mensen, dus flexibel
  • gecertificeerde dataverwijdering
  • gecertificeerde milieuverantwoorde verwerking
  • hoge opbrengst, lage kosten
  • wij verzorgen uw donatie (de opbrengst van uw oude apparatuur)

Maatwerk is onze aanpak. Bent u benieuwd wat Solid Circle voor uw bedrijf kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. U kunt deze informatie downloaden als pdf.