IT Lifecycle managers? Wat zijn dat eigenlijk?

Dat zijn de mensen van Solid Circle die in elke levensfase van uw IT-apparatuur, u helpen deze zo optimaal mogelijk en kostenefficiënt te gebruiken. Vanaf de eerste aanschaf, via jaren van productief gebruik, tot aan de uiteindelijke (milieuverantwoorde) afvoer.
Dat is wat wij onder IT Lifecycle management verstaan.
Laten we gewoon vooraan in de levenscyclus beginnen. Op een dag schaft u voor uw bedrijf een aantal nieuwe computers aan. Dat kunnen er bijvoorbeeld 25 zijn, maar ook best 250, of 1000. Zijn deze computers gebruiksklaar? Stel, de leverancier heeft er al voor gezorgd dat alle benodigde software is geïnstalleerd. Toch heeft u dan nog geen bruikbare werkplek. De computers moeten worden uitgepakt, naar de juiste plaats gebracht en worden aangesloten. En waar blijft u met alle verpakkingsmaterialen?
Soms levert een fabrikant de apparatuur zonder software of moet er nog extra programmatuur worden toegevoegd. Of misschien wilt u alle systemen voorzien van ID-labels of een logo. Of een diefstalpreventie zoals vergrendeling van de systeemkast. Ook dat doen de mensen van Solid Circle voor u. In zulke gevallen is het vaak praktischer dat uw leverancier de apparatuur bij de vestiging te Waalwijk aanlevert. De IT Lifecycle managers maken alles helemaal in orde, volgens uw wensen en specificaties. Tot slot bezorgen en plaatsen zij de apparatuur, sluiten deze aan en testen of alles naar behoren werkt. Zo! De werkplek is gebruiksklaar.
Maar dat is alleen maar het begin. Want in de loop van de tijd veranderen er dingen. Zoals een onverwachte nieuwe klant met meer of grotere opdrachten dan waar u op rekende. En dus de extra werkplekken die u op korte termijn nodig heeft. Of de grote verhuizing naar een nieuw kantoor. Of een kleine verhuizing van de afdeling P&O naar de andere vleugel. Er worden nieuwe doelen nagestreefd, een andere aanpak gewenst of hogere eisen gesteld. Dus wordt er een nieuw softwarepakket in gebruikt genomen en dat moet worden geïnstalleerd. Misschien maakt dat weer andere software updates, of hardware upgrades noodzakelijk. Kortom, er zullen altijd dingen veranderen, maar dat is voor de IT Lifecycle managers gesneden koek. Want of het nu om uitbreiding of vermindering van werkplekken gaat, een externe of interne verhuizing, tijdelijk of langdurig, hardware of software in alle gevallen weten de IT Lifecycle managers de meest passende aanpak.

Een ander voorbeeld: de nog vrij nieuwe pc's voelen na verloop van tijd wat verouderd aan of lijken opeens wel erg traag. Onze IT lifecycle managers nemen het probleem onder de loep en geven u advies. Een eerlijk, objectief advies, want zij zijn zelf geen hardwareleverancier. Bent u echt wel aan nieuwe apparatuur toe? Misschien is een geheugen upgrade van de systemen al voldoende, of wellicht kan het vervangen van een of meerdere servers het gehele netwerk een flinke oppepper geven, zodat alles weer lekker vlot werkt. Kortom, een hardware oplossing op maat, niet alleen als advies maar ook in uitvoering.
Ooit komt ook aan het leven van uw pc's een einde, hoewel dat einde in sommige gevallen zelfs een tweede leven kan betekenen. Mocht hergebruikt geen optie meer zijn, dan zorgen de IT Lifecycle managers voor het juiste traject: een milieuverantwoorde ontmanteling en afvoer van de restanten. Dit is zelfs een van hun speerpunten en wordt uitvoerig beschreven in het IT retour programma.
Om de cyclus helemaal rond te maken: de IT Lifecycle managers geven u vervolgens weer graag advies bij de aanschaf van uw nieuwe computerpark.